hits

Gjenklang

Har en oppsving i musikklyttingen min om dagen. Jeg har øreplugger til telefonen i alle vesker, dockinger og trådløse høyttalere overalt. Jeg sender de nøye utvalgte spillelistene mine lydløst gjennom luften til tv og anlegg. Fyller min tilværelse med musikk. Blir liggende i badekaret og fundere på musikkpreferanser, hva gir gjenklang hos meg?

Når jeg lytter til DumDumBoys, Jokke, Springsteen og Janis Joplin får jeg alltid litt hjemlengsel. Mimrer tilbake til en ungdomstid i en drabantby i Groruddalen i Oslo. Vi løp gatelangs mellom asfalt, gul betong og grønne lunger. Slåball på tunet, vår klode, med innbyggere fra hele verden. Vi var fargeblinde og manglet fremmedfrykt. Samosa var like vanlig som pølse. Syklet ned til Hjemmet sine kontainere og stjal B-vare Donald. Banen ned til byen, nattbad på Frognerbadet, epleslang i "dollaråsen". Slalom i lillebakken og cross på et lite åttetall av en bane i et skogholt. Ihvertfall tre som fikk unger før de var ferdige med første på videregående. Et fåtall som ble ferdige. Enda færre som gikk lenger.

Det var en lykkelig tid full av drømmer og lengsel om fremtiden. Kjærligheten. Når "The Boss" synger The River blir jeg femten år igjen...sitter og kikker ut klokka 4.30 søndagsmorgen og venter på avisbudet, kjæresten min. Vi snek oss ut og dumpet avisene, la oss på gressplenen under terrasseblokkene bak senteret og snakket om alt.
Kanskje ikke rare romantikken, men det var der og da helt fantastisk! På vinteren satte vi oss i felkesvaskeriet.

Veien har vært lang derfra. Men jeg var der engang, i et fellesvaskeri i en drabantby en søndagsmorgen. Hvor vi satt og forsikret hverandre om evig troskap og drømte om fremtiden, på grå linolium og med lukten av tøymykner rundt oss. Han var 17 og skulle snart ut i lærlingtid. Lyttet til DumDumBoys på hver vår øreplugg, der vi satt, tett, tett og hvisket, klinte og delte en cola.
Vi følte at verden lå for våre føtter, vi også.
 

Én kommentar

sisselgu

12.09.2017 kl.21:04

Fint innlegg.

Leser du mitt innlegg i dag Jeg tar utfordringen fra Frodith :)

3 bilder og velge mellom og oppgaven var og skrive ett dikt eller ordtak til det bilde som en

valgte seg . Jeg skrev ett dikt .

Ha en fin kveld

fra Sissel

Skriv en ny kommentar

Millers

Millers

38, Oslo

En særblogg for den kresne leser med sans for sarkasme, ironi, nye tankesett, funderinger over livet generelt og lykke spesielt. Avsender er en betongunge i fjellheimen med alt for mange studiepoeng og en tendens til å utfordre de vedtatte sannheter. Lik og del og sånn, men jeg skriver i det store og hele for egen del. Hobbyvirksomhet og innimellomblogg

Kategorier

Arkiv